Liefdevol Rebelleren 05

Een paar weken geleden fietste ik door Limmen, alwaar ik al drie weken niet meer naar de fitness mocht. Ik zag twee zeer ‘essentiële’ zaken open: de drankenhandel en de lokale vreetschuur. Zo wandel ik de dagen daarna door Egmond aan Zee: de fitness is gesloten en twee drankwinkels zijn open en ook twee vreetschuren.

Liefdevol Rebelleren 04

Ik lees afgelopen week in de Telegraaf een reactie van de heer Hengeveld als zijnde psychiater over hoe hij kijkt naar NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren): ‘NLP is kwakzalverij. Er is geen enkel bewijs dat het een therapeutisch bewijs heeft en het kan schadelijk zijn als mensen zich daardoor niet door een serieuze therapeut laten behandelen.'

Liefdevol Rebelleren 03

Het kan nog gekker. Vrijdagmorgen lag ik om 7.15 in de zee en rond 8 uur in fitness en startte om 9 uur met de training Organisatie Opstellingen. En in de zee kwam het volgende verhaal naar boven. 

Liefdevol Rebelleren 02

Eigenlijk heel pijnlijk. In zijn kwetsbaarheid deelt hij zijn pijn, frustraties, teleurstellingen, eenzaamheid en specifieke momenten van trauma’s in zijn leven. Hij stelt ook nog een vraag aan mij in zijn boek: Hoe komt het dat zoveel zorgprofessionals geen behoefte hebben om naar hun eigen proces te kijken? 

Liefdevol Rebelleren 01

Een droom... of de realiteit? 

Allang overweeg ik om deze rubriek te gaan schrijven. Waarover? Over mijn verbazing, mijn verwondering en soms ook mijn verwarring. Veel leesplezier, met liefde en passie, Bouke.