Liefdevol Rebelleren 01

Een droom of de realiteit? 

Allang overweeg ik onder deze rubriek te gaan schrijven.
Waarover? Over mijn verbazing, mijn verwondering en soms ook mijn verwarring. 
Veel leesplezier, met liefde en passie, Bouke.

Vannacht had ik een droom, althans, dat denk ik te weten. Het kan ook Een Ongewoon Gesprek met mijn interne dialoog geweest zijn. Ik stond in het clubhuis van onze golfclub na de wedstrijd van de Herenmiddag, op tafel. Ik sprak de mannen toe:

Lieve mannen, met de kennis van het boek van Gabor Maté ‘Als het lichaam nee zegt’ en het pas gelezen boek van Deepak Chopra ‘Je zelfhelend vermogen’ ben ik compleet in verwarring. Mijn leven lang predik ik dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun gezondheid en vitaliteit. Mijn ziel heeft in dit leven besloten een voorbeeldfunctie te zijn. Hoe? Door biologisch te eten. Goed op gewicht te zijn. Werken aan het cardiovasculaire systeem. 2 á 3 keer per week naar de sportschool te gaan. Elke dag in de zee, lees: koudetraining. Elke dag ademhalingsoefeningen. Al meer dan 30 jaar werken aan niet functionele overtuigingen en het opruimen van trauma’s. Weinig tot geen suiker te eten. 3 á 4 koppen koffie, op advies van Chopra. Weinig tot geen alcohol. Ceremonies om de collectieve en de karmische energie te schonen. Weinig tot geen koolzuurhoudende dranken. Door compleet niet te roken. En volgens mij waren er in de droom nog meer, die ik even niet meer kan ophalen.

En mannen, wat zie ik hier voor mij? Mannen die nog niet ‘optimaal’ het verschil weten tussen zielsgewicht en overgewicht. Mannen wiens autonome zenuwstelsel pittig in disbalans is. Mannen die spiritualiteit verwarren met (teveel) spiritualiën. Mannen die denken dat een spuit voldoende is om niet ziek te worden. Mannen die niet in hun passie zitten. Mannen die mij teveel vragen of ik nog werk en dus niet voelen WAAROM ik HIER op aarde ben. Mijn waarschuwing. Mannen, het lichaam heeft al vele malen NEE aangegeven. Mannen, neem je verantwoordelijkheid voor je gezondheid en je vitaliteit. Mannen werk toch aan het immuunsysteem. Mannen, ga toch met mij naar de zee.

En zo bleef ik nog een tijdje prediken. Ik gaf zelfs aan: ik kan dit nooit met zekerheid zeggen maar mogelijk staat voor jullie wel de meest vitale man van de golfclub.
Ik sloot af door te zeggen: In een vorig leven was ik vast een dominee, als ik mij zo zelf hoor. Dus mannen, tot u sprak dominee de Boer. Amen. En, mannen, mijn verzoek: Ga, en vermenigvuldig… dit gedachtengoed.

Maar helaas, in werkelijkheid kreeg ik niet de kans. Gezien het feit dat ik geen vaccinatie heb, mag ik niet in het clubhuis komen. Er staat waarschijnlijk op mijn voorhoofd: te gezond, te vitaal. Dat kunnen de mannen niet verdragen. Dus gaan we hem uitsluiten. Welkom in de realiteit van het leven.