Bouke de Boer begeleid een zeesessie op het strand

Over mij

Ontelbare vlieguren als trainer en coach in NLP, Systemisch Werken, Oplossingsgericht Werken, Traumawerk en het co-eigenaarschap van NTI NLP maken dat ik weet waar ik over spreek. Tel daar een flinke dosis levenservaring bij op en je begrijpt dat tijd voor mij te kostbaar is om in het contact met mensen lang om de hete brij heen te draaien.

Als vaderszoon, geboren uit Friese ouders, heb ik een pragmatische instelling zonder daarbij de nuances uit het oog te verliezen. Ik sta ergens voor en maak vanuit geaardheid contact met het spirituele, op een manier die sommige mensen ‘uitgesproken’ noemen. Ik noem het ‘daadkrachtig leven vanuit mijn hartenergie’.

Inmiddels heb ik mijn eigen mix ontwikkeld van diverse methodieken die hun waarde hebben bewezen, waaronder NLP, SW, OGW en Traumawerk. Als je mij een mental coach wil noemen, dan kan ik daar prima mee leven.

Ik train groepen en geef individuele coaching. Als mental coach heb ik ook altijd een affiniteit gehad met sport. Deze interesse vormde ook een van de drijfveren voor mijn carrière als fysio- en manueel therapeut in een ‘vorig professioneel leven’. Voor mij was het dan ook logisch om ‘NLP’ en ‘sport’ bijeen te brengen; wat ertoe heeft geleid dat ik ook spelers van nationale teams individueel heb mogen coachen en nog steeds coach.


Mijn thuisbasis is Limmen. Ik werk vanuit het instituut NTI NLP, waar ik trainingen verzorg en processen begeleid tijdens de maandelijkse opstellingendagen. Het instituut is als een thuis en voor mij daarom bij uitstek geschikt om mijn individuele coachingsessies te houden. Op aanvraag werk ik ook 'in company'.